Buraczki Kasi D



Powrót do strony Kulinarne

Składniki:
  • 12 papryk czerwonych
  • 6 kg buraków
  • 1kg cebuli
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli
  • 0,5 litra octu 6%

  • Sposób przygotowania:
    Buraki ugotować, zetrzeć na tarce.
    Paprykę i cebulę drobno pokroić.
    Ocet, sól, cukier ogotwać 1 minutę.
    Do zalewy dodać paprykę i cebulę, gotować 3 minuty.
    Dodać buraki i gotować 5 minut.
    Gorące buraki włożyć do wyparzonych słoików. Zamknąć, nie pasteryzować !

    Z podanej porcji wychodzi .... słoiczków. -> Informację podam niebawem.

    Czas pracy:
    -gotowanie buraków 3h min
    -krojenie papryki, cebuli 15min
    -pakowanie do słoików do 30 min
    Smacznego!