KOTLETY DE VOLAILLE



Powrót do strony Kulinarne

Składniki:
  • 1kg piersi z kurczaka zmielonej
  • 2 jajka do obtaczania
  • 1 łyżeczka soli drobnej
  • trochę pieprzu do smaku
  • trochę bułki tartej do obtaczania
  • kilka kawałków masła pokrojonego w kosteczkę
  • tłuszcz do głębokiego smażenia

  • Sposób przygotowania:
    Mąkę wsypujemy do 1 miseczki
    bułkę tartą wsypujemy do 2 miseczki
    zmielone mięso+sół+pieprz mieszamy w 1 misce
    z mięsa formujemy placek, nakładamy do niego masło, zawijamy
    fomujemy walec, obtaczamy w mące, potem w jajku i na na koniec wbułce tartej
    olej w garnku podgrzewamy do wyskiej temperatury, wrzucmay kotlety i smażymy około 6-10 minut do zrumienienia
    wyciągamy na papierowy ręcznik
    można do środka dać pieczarki, masło czasnkowe...polać sosem
    Smacznego !