KOTLETY DE VOLAILLE
Powrót do strony Kulinarne
Składniki:
1kg piersi z kurczaka zmielonej
2 jajka do obtaczania
1 łyżeczka soli drobnej
trochę pieprzu do smaku
trochę bułki tartej do obtaczania
kilka kawałków masła pokrojonego w kosteczkę
tłuszcz do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
Mąkę wsypujemy do 1 miseczki
bułkę tartą wsypujemy do 2 miseczki
zmielone mięso+sół+pieprz mieszamy w 1 misce
z mięsa formujemy placek, nakładamy do niego masło, zawijamy
fomujemy walec, obtaczamy w mące, potem w jajku i na na koniec wbułce tartej
olej w garnku podgrzewamy do wyskiej temperatury, wrzucmay kotlety i smażymy
około 6-10 minut do zrumienienia
wyciągamy na papierowy ręcznik
można do środka dać pieczarki, masło czasnkowe...polać sosem
Smacznego !