Sałatka grecka


Powrót do strony Kulinarne


Składniki dla 2 osób:
  • 2 średnie pomidory
  • 1 średni świezy ogórek
  • 20 oliwek czarnych lub zielonych
  • pół średniej sałaty lodowej
  • 1 średnia fioletowa cebulka
  • 100g sera feta
  • szczypta soli i pieprzu świeżo zmielonego kolorowego
  • 1 sos grecki Knorr + oliwa + woda

  • Sposób przygotowania:
    - sałatę porwać na drobno i wrzucić do miski na dno
    każdy następny składnik warstwowo układać w misce
    - ogórka i pomidora pokroić w kosteczkę i wrzucić do miski
    - następnie posiekać cebulkę na drobno,
    - następnie przekroić na pół oliwki,
    - pokroić w kosteczkę fetę,
    - i na koniec posypać solą i pieprzem oraz polać rozrobionym sosem greckim

    Smacznego!