Kruche z owocami - wersja Kasi



Powrót do strony Kulinarne

Składniki:
  • 15 dkg masła
  • 3 jajka
  • 1 szklanka 200 ml mąki tortowej
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
  • odrobina aromatu cytrynowego
  • owoce: borówki POLECAM ! lub 7 śliwek lub 2 jabłka kwaskowate

  • Sposób przygotowania:
    -masło rozpuścić i ostudzić
    -masło z cukrem waniliowym i cukrem zmiksować na gładką masę
    -dodać jajka i wymieszać
    -potem dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat
    -wymieszać na jednolitą masę
    -blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ciasto wylać na blachę
    -umyc borówki/ obrać jabłka/ pokroić na ćwiartki ułożyć na cieście
    -Piec około 45min. w 175 stopniach
    -blacha prosotkątna keksówka mała 10x20cm

    Smacznego!