Kruche z owocami - wersja Kasi
Powrót do strony Kulinarne
Składniki:
15 dkg masła
3 jajka
1 szklanka 200 ml mąki tortowej
1 cukier waniliowy
3/4 szklanki cukru
1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
odrobina aromatu cytrynowego
owoce: borówki POLECAM ! lub 7 śliwek lub 2 jabłka kwaskowate
Sposób przygotowania:
-masło rozpuścić i ostudzić
-masło z cukrem waniliowym i cukrem zmiksować na gładką masę
-dodać jajka i wymieszać
-potem dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat
-wymieszać na jednolitą masę
-blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ciasto wylać na blachę
-umyc borówki/ obrać jabłka/ pokroić na ćwiartki ułożyć na cieście
-Piec około 45min. w 175 stopniach
-blacha prosotkątna keksówka mała 10x20cm
Smacznego!